VOETBAL19 mrt '16 21:44

PEC Zwolle houdt zicht op play-offs

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft zich zaterdagavond gehandhaafd in het rijtje clubs dat straks in de eredivisie play-offs mag spelen voor Europees voetbal.

ANP
ANP

Dat ging ten koste van Willem II: 4-1. Trainer Ron Jans was even bang dat zijn ploeg ten prooi zou vallen aan laksheid, maar zag Lars Veldwijk het duel na een uur beslissen. Vlak voor tijd scoorde ook Stef Nijland nog. Bij rust stond het 2-1 dankzij verdediger Dirk Marcellis en Queensy Menig; Erik Falkenburg deed met een knappe kopbal iets terug.

De thuisclub, die de laatste vijf duels met de Tilburgers had gewonnen, begon overtuigend. De dominantie had snel resultaat. Halverwege de eerste helft prijkte er al 2-0 op het scorebord. Marcellis had als eerste succes met een uithaal met links van een meter of 25. Voor Marcellis was het al zijn vierde doelpunt in Zwolse dienst. In zeven actieve jaren bij PSV, AZ en NAC voorkwam hij als het meezat slechts goals.

Aansluitingstreffer

Menig verdubbelde de voorsprong. Hij rondde voorbereidend werk van Veldwijk - de lange spits is niet alleen van grote waarde als schutter maar ook als 'kaatser' - af na vlak daarvoor een goede kans te hebben gemist. Voor de gastheren was dat ten onrechte het sein gas terug te nemen. Willem II kreeg ruimte en rook een mogelijkheid, zonder gevaarlijk te worden. De aansluitingstreffer kwam letterlijk uit de lucht vallen na slecht uitverdedigen van PEC. Rochdi Achenteh, even terug bij zijn oude club, stuurde de bal vanaf de zijlijn precies naar het hoofd van Falkenburg.

Dat gaf de Brabanders, die de andere nacompetitie vrezen, het idee dat er iets te halen viel in het IJsseldelta Stadion. Coach Jurgen Streppel zag zijn ploeg na rust op jacht gaan naar de gelijkmaker. Een punt was de bezoekers niet gegund. Veldwijk zorgde daar persoonlijk voor. Hij tikte alert een voorzet van Wouter Marinus binnen en bracht zijn seizoenscore op dertien doelpunten en negen assists.

Gerelateerde artikelen