VOETBAL19 mrt '16 21:44

Geflatteerde zege Feyenoord op De Graafschap

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft zaterdag een moeizame 3-1-overwinning behaald op De Graafschap.

ANP
ANP

In de eerste helft speelde de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ronduit slecht en zonder enige passie. De Graafschap kwam zelfs verdiend op voorsprong. Na de rust boog het nu veel agressievere Feyenoord die achterstand om in een geflatteerde 3-1-zege.

Feyenoord startte met Simon Gustafson in de basis. De Zweed verving de geschorste aanvoerder Dirk Kuijt. Bilal Basaçikoglu, vorige week sterk ingevallen tegen Vitesse, begon op de bank. In de defensie nam Miquel Nelom de plaats in van de geblesseerde Terence Kongolo.

Feyenoord begon slap; de ploeg leed veel balverlies en grossierde in mislukte passes. De beste kansen in de openingsfase waren voor De Graafschap. Binnen een kwartier moest doelman Kenneth Vermeer eerst een schot van Karim Tarfi wegboksen en vervolgens Robin Pröpper van de openingstreffer afhouden.

Defensieve wanorde

Na dik 25 minuten kwam De Graafschap toch op voorsprong. Pröpper profiteerde van algehele wanorde in de Rotterdamse defensie, nadat Rick Karsdorp zich op de rechtervleugel als een beginneling had laten uitspelen. Vermeer was volstrekt kansloos. Feyenoord werd pas in de slotfase van de eerste helft gevaarlijk. Tonny Vilhena, Jens Toornstra en Michiel Kramer waren dicht bij de gelijkmaker.

Al vrij snel na rust kwam Feyenoord alsnog naast De Graafschap. Op aangeven van Nelom scoorde Kramer knap de gelijkmaker: 1-1. Kort daarna kopte de spits van Feyenoord in kansrijke positie over. De Rotterdammers gingen ook daarna op jacht naar een voorsprong. Doelman Hidde Jurjus gaf vooralsnog geen krimp.

Kansloos

Een kwartier voor tijd was ook de jonge doelman kansloos. Op aangeven van invaller Basaçikoglu maakte de verder vrijwel onzichtbare Eljero Elia het voor Feyenoord bevrijdende doelpunt. Via een eigen doelpunt van invaller Thijs Bouma werd het in de slotfase zelfs nog 3-1, een geflatteerde score.

Gerelateerde artikelen