VOETBAL20 mrt '16 17:48

Turkse voetbaltopper in Istanbul uitgesteld

Auteur: ANP Nieuws

ISTANBUL (ANP) - De Turkse voetbaltopper in Istanbul tussen Galatasaray en Fenerbahçe is zondag op het laatste moment uitgesteld.

EPA
EPA

De twee aartsrivalen zouden elkaar vanaf 19.00 uur treffen in de Türk Telekom Arena van Galatasaray. Vanwege veiligheidsoverwegingen besloten de autoriteiten zo'n 2 uur voor de aftrap de altijd beladen stadsderby af te gelasten.

Aanleiding voor die drastische maatregel is ongetwijfeld de bomaanslag een dag eerder in de Turkse metropool. In het stadion van Galatasaray zaten al een paar honderd fans van de thuisclub toen de mededeling kwam dat ze weer naar buiten moesten. Een nieuwe datum voor de confrontatie tussen de clubs van Wesley Sneijder (Galatasaray) en Robin van Persie (Fenerbahçe) is nog niet bekend.

Bij 'Gala' zou Jan Olde Riekerink voor het eerst als hoofdtrainer op de bank zitten. De 53-jarige Tukker werd een paar weken geleden aangesteld als hoofd van de jeugdopleiding bij de club van Sneijder en Ryan Donk. Na het ontslag van Mustafa Denizli verhuist Olde Riekerink voorlopig naar de bank, omdat hij over de vereiste trainerspapieren bezit.

Bij de zelfmoordaanslag zaterdag in een drukke winkelstraat in Istanbul vielen vijf doden, 36 mensen raakten gewond. Sneijder toonde net als zijn vrouw Yolanthe via de sociale media medeleven met de slachtoffers. De spelmaker wordt maandag in Noordwijk verwacht bij het Nederlands elftal.

Gerelateerde artikelen