VOETBAL28 mrt '16 12:14

Casillas stelt afscheid graag uit

Auteur: ANP Nieuws

CLUJ (ANP) - Iker Casillas beseft dat het einde van zijn interlandcarrière in zicht is, maar aan een afscheid wil de 34-jarige doelman van Spanje nog niet denken.

EPA
EPA

,,Ik weet niet of het mijn laatste jaar met Spanje is, maar ik hoop dat ik nog wat langer in dit jonge team mag blijven. Voorlopig geniet ik er maar elke dag van'', aldus de doelman van FC Porto, die zondag tegen Roemenië (0-0) voor de 166e keer het Spaanse doel verdedigde.

Casillas is nu samen met de Let Vitalijs Astafjevs internationaal recordhouder. ,,Ik ben blij met het record. Er zaten goede en slechte tijden bij, maar ik onthoud vooral de goede'', aldus Casillas, die met Spanje Europees kampioen werd in 2008 en 2012 en in 2010 het WK won.

Casillas debuteerde op 3 juni 2000 tegen Zweden en is nog steeds een betrouwbare sluitpost. Hij heeft al 710 minuten geen bal doorgelaten. Ondanks zijn transfer van Real Madrid naar FC Porto is hij nog steeds eerste keus van bondscoach Vincente Del Bosque. ,,Mijn afscheid nadert, dat lijdt geen twijfel. Hopelijk stel ik het nog even uit.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen