VOETBAL3 apr '16 00:14

Heracles en Utrecht in evenwicht

Auteur: ANP Nieuws

ALMELO (ANP) - Heracles heeft in Almelo geen revanche kunnen nemen op FC Utrecht voor de nederlaag in de uitwedstrijd (4-2).

ANP
ANP

De return eindigde zaterdagavond in 1-1. De thuisclub kwam in het begin van de tweede helft door Jaroslav Navrátil op voorsprong. Andreas Ludwig herstelde het evenwicht bijna onmiddellijk. Dat was verdiend.

In het laatste half uur kregen beide ploegen mogelijkheden het duel te beslissen. Utrecht joeg het fanatiekst op de zege, Heracles was in de tegenaanval evenzeer gevaarlijk. Door het gelijkspel behielden de bezoekers, vijfde op de ranglijst, een punt voorsprong op de Almeloërs. Die koersen tot besluit van een opmerkelijk goed seizoen ook onveranderd aan op een plek in de play-offs om Europees voetbal.

De eerste kans was voor de thuisclub. Ramon Zomer kopte na een hoekschop van Iliass Bel Hassani via de lat over. Het eerste doelpunt had Willem Janssen moeten maken. De aanvoerder van Utrecht dook na een vrije trap van Nacer Barazite vrij voor Bram Castro op en haalde in de loop uit. De reflex van de Almelose doelman was verbluffend.

Reddingspoging

Vlak voor rust was Navratil al dicht bij de 1-0. Robin Gosens kon een verre pass vallend omvormen tot een voorzet op de Tsjech. Deze ramde de bal uit moeilijke hoek tegen de paal, waaraan keeper Robbin Ruiter bij zijn reddingspoging de handen 'brandde'. Hij kon verder.

Een vergelijkbare actie, nu geheel in balans, zorgde na de hervatting alsnog voor de voorsprong. Castro trapte ver uit naar Gosens, die de positie van Navratil correct peilde. De rechtsbuiten rondde met een knappe volley af. De vreugde duurde door toedoen van Ludwig amper twee minuten. De voorzet die de inleiding voor de 1-1 vormde, leek echter van achter de achterlijn te komen. Utrecht rook de kans op meer. Janssen kopte over, Ruud Boymans kwam als stormram voor Barazite. Dreiging ontstond echter voor beide doelen, succes bleef uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen