VOETBAL3 apr '16 00:14

SC Cambuur laat 'Superboeren' in leven

Auteur: ANP Nieuws

DOETINCHEM (ANP) - SC Cambuur heeft zaterdagavond op de uitverkochte Vijverberg concurrent De Graafschap in leven gelaten.

ANP
ANP

De hekkensluiter uit Leeuwarden leek in de regelrechte degradatiewedstrijd tegen nummer zeventien De Graafschap op weg naar een kostbare zege, maar door geklungel in de Friese achterhoede konden de 'Superboeren' toch nog met de schrik vrij komen: 2-2. Het verschil tussen beide ploegen bleef daardoor één punt, met nog vijf duels te spelen.

SC Cambuur moest vlak voor het begin van de kraker nog een flinke tegenslag incasseren. Doelman Leonard Nienhuis moest afhaken met een dijbeenblessure. Harm Zeinstra verving hem en maakte geen beste indruk. De haastig opgetrommelde André Krul nam als derde keeper op de bank plaats.

Van goed voetbal was nauwelijks sprake in Doetinchem. Door de grote belangen bleken nogal wat spelers aan beide kanten last te hebben van nervositeit. Gesteund door het fanatieke thuispubliek dwong De Graafschap in de eerste helft een licht overwicht af.

Vincent Vermeij, die ruim een week geleden debuteerde voor Jong Oranje, opende in de 23e minuut de score voor de thuisclub. Hij kon uit een vrije trap van Andrew Driver ongehinderd inkoppen. Doelman Zeinstra tastte mis, 1-0.

De Graafschap liet Cambuur daarna terugkomen in de wedstrijd. Bij de eerste serieuze kans voor de bezoekers kopte verdediger Calvin Mac-Intosch raak uit een vrije trap van aanvoerder Jack Byrne (1-1).

Na een levendig begin van de tweede helft, met wat kansen over en weer, zorgde Kevin van Veen na ruim een uur voor een schrikreactie op de Vijverberg. De invaller, amper zeven minuten in het veld, trof fraai doel uit een vrije trap recht voor het Doetichemse doel, 1-2.

In het wanhoopsoffensief van De Graafschap ging Zeinstra in de fout. Hij tikte de bal voor de voeten van Ted van de Pavert, die zonder het te beseffen de kostbare gelijkmaker liet aantekenen: 2-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen