VOETBAL3 apr '16 16:35

FC Groningen wint met tien man van ADO

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - FC Groningen heeft zondag op indrukwekkende wijze een einde gemaakt aan een treurige reeks van zes nederlagen.

EPA
EPA

De ploeg van de scheidende coach Erwin van de Looi zegevierde met tien man bij ADO Den Haag: 0-1. Doelman Sergio Padt was de uitblinker bij de bezoekers, die in de voorgaande zes wedstrijden steeds twee treffers of meer moesten incasseren.

FC Groningen moest na een half uur met een man minder verder door een rode kaart voor Michael de Leeuw. De 29-jarige aanvaller liet zich provoceren door Tom Beugelsdijk na een onderling duel waarin De Leeuw een beetje opzichtig was neergegaan. De Haagse verdediger schold de liggende Groninger de huid vol en gaf hem een 'knietje' mee bij het opstaan. De Leeuw reageerde boos met een duw met zijn hoofd naar het lichaam van Beugelsdijk, die tot zijn opluchting zag dat arbiter Bas Nijhuis alleen de overtreding van zijn tegenstander hard bestrafte.

Met tien man stond FC Groningen voor een loodzware opgave in Den Haag. De kwetsbare ploeg van Van de Looi was in het eerste half uur al duidelijk de mindere van de thuisclub. Met name aanvaller Mike Havenaar verzuimde in de beginfase de score te openen met twee kopballen. Doelman Sergio Padt redde één keer fraai en greep in de 36e minuut opnieuw sterk in bij een doelpoging van Kevin Jansen, ook met het hoofd.

Na de rust voerde ADO Den Haag een stormloop uit op het Groningse doel, maar Padt gaf geen krimp. Hij keerde opnieuw ferme kopballen van Havenaar en Jansen. Na ruim een uur moest ADO-doelman Martin Hansen zijn eerste serieuze redding verrichten op een afstandsschot van Jesper Drost. Tien minuten later probeerde ploeggenoot Rasmus Lindgren het uit een vrije trap eveneens van grote afstand en deze keer gaf Hansen zich wel gewonnen: 0-1. Wat het wanhopige ADO daarna nog probeerde, de Groningse defensie met de excellerende Padt liet zich niet meer verrassen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen