VOETBAL6 apr '16 10:04

Infantino: mij valt niets te verwijten

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - Gianni Infantino snapt niet waarom zijn naam voorkomt in de Panama Papers.

EPA
EPA

,,Mij en de UEFA vallen niets te verwijten'', reageert de nieuwe voorzitter van de FIFA in een verklaring van de wereldvoetbalbond.

Volgens de Süddeutsche Zeitung heeft Infantino tien jaar geleden in zijn tijd als secretaris-generaal van de UEFA dubieuze contracten getekend met de Argentijnse sportrechtenhandelaren Hugo en Mariano Jinkis. De Duitse krant is in het bezit van het archief van het Panamese bedrijf Mossack Fonseca, dat duidelijk zou maken hoe via brievenbusfirma's belasting wordt ontweken. Voor Infantino komen de beschuldigingen ongelegen. De opvolger van Sepp Blatter wil van de FIFA weer een betrouwbare en geloofwaardige bond maken.

Vader en zoon Jinkis zijn door de FBI aangeklaagd in het FIFA-schandaal. De Argentijnen kochten met het op het eilandje Niue gevestigde Cross Trading in 2006 de rechten voor drie seizoenen van de Champions League en in maart van 2007 ook voor de UEFA Cup en de Europese Supercup. Dat kostte destijds in totaal 139.000 dollar. Toen ze in juli 2006, twee maanden vóór de aankoop, door de Argentijnen aan de Ecuadoraanse televisiezender Teleamazonas werden aangeboden en verkocht, waren ze echter ruim 340.000 dollar waard, waardoor de UEFA mogelijk tonnen misliep.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen