VOETBAL8 apr '16 22:54

Ingreep Jans bezorgt PEC Zwolle de winst

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - Met een dubbele wissel in de rust heeft trainer Ron Jans vrijdag een belangrijk aandeel gehad in de overwinning van PEC Zwolle op Roda JC.

ANP
ANP

Zijn ploeg boog een achterstand om in een zege van 3-1. PEC is met die zege nog steeds in de race om te mogen meedoen aan de play-offs om Europees voetbal.

PEC begon slordig aan de wedstrijd met veel onnodig balverlies en foutieve passes. Roda JC profiteerde er aanvankelijk niet van. Rydell Poepon miste voor open doel een bijna niet te missen kans. Dat was niet de enige mogelijkheid van Roda JC, dat in de eerste helft beduidend beter was dan de Zwolse tegenstander. Kort voor rust kwamen de bezoekers in het matige duel eindelijk verdiend op voorsprong. De Spanjaard Marcos Gullón kopte de bal uit een hoekschop achter doelman Mickey van der Hart.

Trainer Jans was kennelijk ook niet bijster tevreden over het zwakke spel van zijn ploeg. In de pauze voerde hij bij PEC een dubbele wissel uit. Topscorer Lars Veldwijk en Kingsley Ehizibue moesten het veld ruimen ten faveure van Stef Nijland en Sheraldo Becker. Een gewaagde ingreep van Jans, omdat de thuisclub daarmee al vroeg de laatste wisselmogelijkheid kwijt raakte. Eerder al moest Bram van Polen geblesseerd afhaken.

De aanpak van Jans had echter succes. De tweede helft was amper begonnen toen Queensy Menig met een knap doelpunt de gelijkmaker aantekende. Ruim een kwartier voor tijd kwam het na de rust veel agressievere PEC zelfs op voorsprong. Op aangeven van invaller Nijland scoorde Ouasim Bouy de 2-1. Dezelfde Bouy besliste 5 minuten later het duel definitief met zijn tweede doelpunt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen