VOETBAL10 apr '16 01:04Aangepast op 14 apr '16 10:07

De Jong: blijven knokken

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - PSV-aanvoerder Luuk de Jong mocht zaterdagavond de complimenten in ontvangst nemen van zijn trainer en ploeggenoten omdat hij zijn team op sleeptouw had genomen tegen Willem II (2-0).

ANP
ANP

De aanvaller gooide er een extra schepje bovenop toen PSV met tien man kwam te staan door een rode kaart voor Santiago Arias terwijl er nog 0-0 op het scorebord stond en de overwinning noodzakelijk was om PSV in de titelstrijd met Ajax te houden. De Jong tekende voor een assist en een doelpunt uit een strafschop die hij zelf verdiende.

,,Natuurlijk komt er een beetje frustratie bij. Het enige wat je kunt blijven doen is keihard blijven knokken, dat probeer ik altijd te doen. Ik wil belangrijk zijn voor het team. Ik probeer te sleuren en de jongens op te peppen’’, zei hij over zijn rol.

Enige frustratie over het moeizame eerste uur, vóór de rode kaart, kon hij niet onderdrukken. ,,Ik vind dat het met elf man ook moet lukken. Je moet dan ook het gif al hebben om elk duel te winnen en dat ontbrak in de eerste helft. Als we met tien man komen staan, kan het in één keer wel en gaat iedereen wel volle bak’’, klonk het verbaasd.

De PSV-aanvoerder noemde de overwinning cruciaal in de titelstrijd met Ajax. ,,Het laat zien dat we nooit opgeven.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen