VOETBAL13 apr '16 16:30

Licentiecommissie oordeelt 9 mei over Twente

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente hoort één dag na het laatste competitieduel of de toekomst van de club in het betaalde voetbal voorlopig gewaarborgd is.

ANP
ANP

De licentiecommissie van de KNVB spreekt zich op 9 mei uit, nadat de club voor 1 mei moet aantonen aan de vereisten te voldoen. Dat staat te lezen in de stukken van de gemeente Enschede waarin het college van B en W voorstelt de garantstelling van 32 miljoen aan de club te verlengen tot het einde van dit jaar.

Met die hulp - de gemeenteraad moet maandag wel instemmen - krijgt de geplaagde club wat lucht in de poging de komende twee meetmomenten uit de zogenoemde categorie 1 te komen. Daarin staan de clubs die onder curatele staan bij de KNVB. FC Twente moet de komende twee meetmomenten, op 15 juni en 1 november, de stap naar de veilige categorie 2 zien te maken. Maar of het zover komt hangt af van de licentiecommissie, die onder meer voor 1 mei wil weten of de club een akkoord heeft bereikt met de schuldeisers.

FC Twente kreeg eerder deze maand opnieuw drie winstpunten in mindering opgelegd omdat de licentiecommissie oordeelde dat de club weer niet tijdig had voldaan aan een financiële doelstelling uit het plan van aanpak, dat gericht is op financieel herstel. Vorig seizoen gebeurde dat ook al twee keer wegens wanbeleid. Een nieuwe overtreding zou ook het verlies van de proflicentie betekenen.

De garantstelling van de gemeente is nodig om de voetbalclub te behoeden voor een faillissement. FC Twente kan hierdoor de gemeentelijke lening van 17 miljoen die het kreeg voor de bouw van het stadion direct aflossen en andere schulden herfinancieren. Als de club ophoudt te bestaan, zou de gemeente die 17 miljoen niet terugzien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen