VOETBAL13 apr '16 18:39

Benzema mist EK in eigen land

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Karim Benzema ontbreekt komende zomer in de Franse voetbalselectie voor het EK in eigen land.

EPA
EPA

,,Helaas voor mij en voor allen die me altijd hebben gesteund en ondersteund. Ik zal niet worden geselecteerd voor ons EK in Frankrijk'', twitterde de aanvaller van Real Madrid.

De mededeling van Benzema volgde woendag na een overleg tussen de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët en bondscoach Didier Deschamps. Zij bespraken of ze de aanvaller weer in genade moesten aannemen. Benzema was uit de gratie geraakt als international na het uitlekken van een affaire over een sex tape-affaire met Mathieu Valbuena, een van zijn ploeggenoten bij de nationale ploeg. Hij werd geschorst door de bond wegens betrokkenheid bij afpersing. Benzema zou Valbuena hebben laten weten dat er een seksvideo van hem was opgenomen. Tegen betaling van 150.000 euro zouden die pikante beelden niet openbaar worden gemaakt.

Benzema en Valbuena ontbraken vorige maand tijdens de oefeninterlands van Frankrijk tegen Nederland en Rusland. Deschamps had eerder laten doorschemeren dat hij Benzema er graag weer bij zou hebben, al heeft hij met Olivier Giroud, Antoine Griezmann en Anthony Martial goede centrumaanvallers achter de hand.

De Franse bond liet in een verklaring weten dat er geen juridische belemmering was om Benzema uit te nodigen. De bond benadrukt echter ook dat sportieve prestaties belangrijk zijn maar niet doorslaggevend. ,,Voetbal is een teamsport waarin spelers in harmonie met elkaar moeten samenwerken'', vindt de top van de Franse bond, die Benzema verder verwijt een slecht voorbeeld hebben gegeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen