VOETBAL14 apr '16 20:44

Gutiérrez wint zaak om discriminatie

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De Argentijnse oud-international Jonás Gutiérrez heeft zijn arbeidsconflict met zijn vroegere club Newcastle United gewonnen.

EPA
EPA

De 32-jarige middenvelder, bij wie in oktober 2013 teelbalkanker was geconstateerd, had in Engeland een rechtszaak aangespannen wegens discriminatie op grond van zijn gezondheidstoestand.

De huidige speler van het Spaanse Deportivo La Coruña claimt een schadevergoeding van ruim 2,5 miljoen euro van zijn ex-werkgever. In een tweede hoorzitting zal de rechter het definitieve bedrag vaststellen.

Gutiérrez keerde na zijn volledige herstel terug bij Newcastle, maar werd daarna voor zijn gevoel alleen nog maar tegengewerkt. De Zuid-Amerikaan, die in 2008 overkwam van Real Mallorca, kreeg daardoor niet de kans om een nieuwe verbintenis af te dwingen op basis van het contractueel vastgelegde aantal wedstrijden dat hij moest spelen. Volgens de rechtbank voor arbeidsgeschillen was de diagnose kanker de belangrijkste reden voor Newcastle om met Gutiérrez te breken.

Gerelateerde artikelen