VOETBAL17 apr '16 16:33

SC Cambuur blijft laatste na verlies bij NEC

Auteur: ANP Nieuws

NIJMEGEN (ANP) - SC Cambuur blijft onderaan staan in de eredivisie na een 2-1-nederlaag bij NEC.

ANP
ANP

De Nijmegenaren maakten in een vrij tamme wedstrijd het verschil in de tweede helft met doelpunten van Navarone Foor en Mihai Roman. De tegengoal van Jerge Hoefdraad een kwartier voor tijd kon het duel niet kantelen.

NEC ligt met de huidige zevende plaats op koers om zich bij de rentree in de eredivisie direct te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. SC Cambuur zag de achterstand op De Graafschap dit weekend groeien tot twee punten omdat de Doetinchemmers vrijdag gelijkspeelden tegen FC Twente. De Leeuwarders ontvangen donderdag concurrent Willem II en spelen daarna nog tegen PSV (uit) en Excelsior (thuis) in een poging degradatie te ontlopen.

In een saaie eerste helft gunde NEC de bal aan SC Cambuur, maar veel konden de Leeuwarders daar niet mee. Een schot van Jerge Hoefdraad dat naast ging was na een half uur de beste mogelijkheid. De thuisploeg stelde daar net zo weinig tegenover. Alleen een schot van Anthony Limbombe bezorgde doelman Leonard Nienhuis enige moeite.

Gebrek aan kwaliteit

De openingstreffer van NEC vlak na rust kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Limbombe gaf de bal voor vanaf links, waarna Christian Santos op Nienhuis stuitte en Foor er in de rebound alsnog 1-0 van maakte.

Cambuur probeerde daarna wel de gelijkmaker te forceren, maar werd daarbij gehinderd door een gebrek aan kwaliteit en overzicht bij de aanvallers. Spelers liepen zich vast en hoekschoppen vlogen over de doelmond heen richting zijlijn.

Ook NEC creëerde weinig kansen, maar maakte halverwege de tweede helft wel het tweede doelpunt. Roman schoot uit de draai mooi raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Het duel leek nog even spannend te worden toen Hoefdraad ontsnapte aan buitenspel en de aansluitingstreffer binnen schoot, maar meer kon Cambuur niet bieden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen