VOETBAL15 apr '15 11:33Aangepast op 15 apr '15 14:33

Trainer Klopp verlaat Dortmund

Auteur: ANP Nieuws

DORTMUND (ANP) - Trainer Jürgen Klopp neemt aan het einde van het seizoen afscheid bij Borussia Dortmund.

EPA
EPA

De 47-jarige oefenmeester mag zijn tot 2018 lopende contract op eigen verzoek ontbinden.

,,We hebben gesprekken gevoerd en zijn tot de gemeenschappelijke conclusie gekomen dat er aan het einde van het seizoen een einde komt aan een succesvolle samenwerking'', verklaarde directeur Hans-Joachim Watzke woensdagmiddag op een drukbezochte persconferentie. Klopp sprak over een goede beslissing. ,,Ik heb de laatste tijd niet meer het gevoel dat ik de perfecte trainer voor Dortmund ben''', zei hij. ,,Als je prof bent, dan moet je een beslissing nemen. Ik ben niet moe en heb niets gepland. Ik heb ook nog geen contacten met andere clubs. Ik heb al wel drie seizoenkaarten van Borussia Dortmund besteld.''

Klopp speelde de afgelopen zeven jaar een hoofdrol in de successen van de Duitse club, die in 2005 zo goed als bankroet was. Aan de hand van de emotionele oefenmeester nam Borussia Dortmund afstand van een periode van sportieve en financiële tegenslagen. Klopp liet zijn ploeg niet alleen aanvallend voetballen, maar leidde die ook naar twee landstitels en een finale van de Champions League. Borussia Dortmund is dit seizoen weinig succesvol. De club staat tiende in de Bundesliga maar kan het afscheid van de coach nog wel opluisteren met succes in het nationale bekertoernooi. ,,Het zou fantastisch zijn om met een prijs te vertrekken'', stelde Klopp.

Volgens verschillende Duitse media is Thomas Tuchel een voorname kandidaat om Klopp op te volgen. De oefenmeester maakte de voorgaande seizoenen indruk bij Mainz 05 en ging onlangs niet in op een aanbod van Hamburger SV. Directeur Watzke reageerde niet op namen van mogelijke opvolgers. ,,We gaan ons rustig beraden. Zekerheid gaat voor snelheid'', wilde hij wel kwijt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen