VOETBAL14 apr '15 15:46

PSG mist sterspelers tegen Barcelona

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain en Barcelona treffen elkaar woensdag voor de derde keer dit seizoen in de Champions League.

EPA
EPA

Na twee groepsduels gaat het woensdag in Parijs om het eerste duel in de kwartfinale.

De vraag is of de Fransen nog een keer kunnen stunten tegen de Spanjaarden nu diverse sterspelers ontbreken. Paris Saint-Germain (PSG) mist spits Zlatan Ibrahimovic vanwege de omstreden rode kaart die de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers hem gaf in de spectaculaire wedstrijd tegen Chelsea. Bovendien ontbreken Marco Verratti (geschorst) en David Luiz (geblesseerd). ,,Het wordt moeilijk, maar we zijn er klaar voor'', reageerde coach Laurent Blanc.

In de groepsfase wist Paris Saint-Germain thuis ook zonder Ibrahimovic van de Spaanse competitieleider te winnen (3-2). Het duel in Barcelona ging verloren (3-1). ,,Dit duel zal anders worden dan in de groepsfase. PSG zal met veel meer intensiteit aan de wedstrijd beginnen'', waarschuwde verdediger Adriano zijn ploeg.

Momentum

De Parijzenaren putten hoop uit drie achtereenvolgende zeges in eigen land. ,,Voel ik een nieuw momentum? We zijn goed op het juiste moment terwijl vorig jaar rond dezelfde tijd ons niveau juist daalde", concludeerde Blanc.

,,De winst bij Chelsea heeft ons veel vertrouwen gegeven. Barcelona is beter geworden maar dat zijn wij ook. We hebben niks te verliezen'', zei de Braziliaanse verdediger Maxwell. ,,Onze verdediging kent de dreiging van Neymar. En Messi is de beste speler ter wereld. Het is moeilijk om tegen hem te spelen, maar we kunnen als een team verdedigen en de ruimte beperken.''

De return van de topper wordt op 21 april in Camp Nou gespeeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen