VOETBAL28 mei '15 13:00

KNVB blij met onderzoek naar matchfixing

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - De KNVB is blij dat het Openbaar Ministerie (OM) actief werk maakt met de aanpak van matchfixing in het voetbal.

ANP
ANP

,,Ervaringen uit het buitenland maken duidelijk dat wedstrijdmanipulatie alleen aan het licht komt door strafrechtelijk onderzoek.

Onze mogelijkheden zijn beperkt. Justitie heeft meer bevoegdheden'', reageerde de voetbalbond donderdag op de onthulling van het OM dat twee wedstrijden in de Jupiler League mogelijk zijn gemanipuleerd.

De KNVB reageerde niet verrast omdat na de aanhouding van een verdachte in februari door het OM al was gemeld dat het vermoeden bestond van matchfixing van wedstrijden in Nederland. De bond weet echter ook niet om welke wedstrijden het gaat. ,,We hebben goed overleg met justitie maar als voor het onderzoek nodig is dat we beperkt informatie krijgen dan is dat zo. Het belangrijkste is dat zaken worden opgelost en verdachten worden opgespoord en aangepakt. We volgen het op de voet. We zullen justitie ondersteunen als het kan, dat doen we graag.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen