VOETBAL9 jan '15 07:34

'Onjuiste cijfers over doden bouw stadions'

Auteur: ANP Nieuws

DOHA (ANP) - Het organisatiecomité van het WK 2022 in Qatar bestrijdt dat er tijdens de bouw van de stadions vele doden zijn gevallen.

EPA
EPA

,,Verhalen dat er tijdens de WK-voorbereiding al 1000 en mogelijk 2500 of 3000 doden zijn gevallen, zijn categorisch onjuist”, zet Nasser El Khater van het WK-comité vrijdag in De Telegraaf.

„Het zijn meldingen van organisaties met andere agenda’s. Als ze zeggen dat er in 2011 of 2012 ongeveer 150 mensen uit Nepal, India of Bangladesh zijn omgekomen, moeten ze eerst de betrouwbaarheid van die cijfers aantonen. Bovendien was niet elke overledene een bouwvakker”, zegt El Khater. ,,Doodsoorzaak één in Qatar is nog steeds het verkeer. Het enige dat ik kan zeggen is dat er bij de bouw van de WK-stadions nog geen enkele dode is gevallen. In de verbetering van de infrastructuur wel. Maar veel minder dan gesuggereerd”.

Volgens El Khater kan het WK in 2022 ook 'gewoon' in de zomer worden gehouden. ,,Op zowel de trainingslocaties als in de stadions hebben we geen enkel probleem met de koeling”, aldus El Khater. Hij wil ook Ronald de Boer nauwer betrokken bij de organisatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen