VOETBAL29 nov '15 16:29

Ajax maakt het onnodig spannend in Zwolle

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - Ajax maakte het zich zondagmiddag onnodig moeilijk in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle.

ANP
ANP

De koploper van de eredivisie miste vooral in de eerste helft kans op kans en slaagde er uiteindelijk pas in de slotfase in de bevrijdende tweede treffer te maken (0-2). Zo blijft Ajax een voorsprong van drie punten koesteren op Feyenoord, de nummer twee van de ranglijst uit Rotterdam.

Als je PEC Zwolle zondag zag voetballen voor eigen publiek, dan kreeg je allesbehalve het idee dat die club al vijf keer op rij niet verloren had van Ajax. Het elftal van trainer Ron Jans speelde slordig en gunde de koploper uit de hoofdstad vooral voor rust alle ruimte om het favoriete positiespel te spelen. Drie dagen na de loodzware uitwedstrijd bij Celtic in de Europa League verzuimde Ajax de ontmoeting al in de eerste helft volledig te beslissen.

Voor rust kreeg de bezoekende club maar liefst vijf levensgrote kansen. Viktor Fischer had drie keer moeten scoren. Younes wist een vrije doorgang richting het doel van PEC Zwolle ook niet met de openingstreffer af te sluiten. De Duitse vleugelspits had uiteindelijk een fout van doelman Kevin Begois nodig om wel te scoren. De keeper van de thuisploeg verkeek zich op een voorzet van Mitchell Dijks. Younes hoefde de bal alleen maar in het verlaten doel te schuiven.

Vervelend

Bij Ajax vierde Donny van de Beek zijn debuut in de basisformatie. De achttienjarige middenvelder mocht donderdag tegen Celtic voor het eerst als invaller meedoen met de hoofdmacht. Als vervanger van de nog geblesseerde Riechedly Bazoer kreeg hij tegen PEC Zwolle meteen de voorkeur boven Lasse Schöne.

Vervelend voor PEC Zwolle was dat het voor rust met Ryan Thomas een belangrijke speler met een knieblessure verloor. Juist de middenvelder uit Nieuw-Zeeland stak de laatste weken in aardige vorm. De thuisploeg wist er pas een wedstrijd van te maken nadat trainer Ron Jans middenvelder Thomas Lam voor aanvaller Stef Nijland wisselde en voor een opportunistische speelwijze koos.

PEC Zwolle besefte dat er maar één bal goed hoefde te vallen. De tweede treffer van de wedstrijd was er echter één voor Ajax. Invaller Thulani Serero schoot in de slotfase raak op aangeven van de eveneens ingevallen Schöne.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen