VOETBAL23 sep '15 22:42

Ajax verslaat De Graafschap

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Met speels gemak heeft Ajax woensdag de derde ronde van de KNVB-beker bereikt.

ANP
ANP

Trainer Frank de Boer kon het zich tegen het zwakke De Graafschap permitteren de meeste van zijn gebruikelijke basisspelers rust te geven. Zo spannend als de uitslag deed vermoeden was het niet in de voor de helft gevulde ArenA (2-0).

Coach De Boer kan zo slecht tegen zijn verlies dat hij vroeger zelfs zijn dochters nooit liet winnen met een spelletje. ,,Een prijs is een prijs'', zei hij in de aanloop naar het duel met De Graafschap over de KNVB-beker. ,,Maar het is geen eredivisie of Europees toernooi. Natuurlijk wil ik de KNVB-beker winnen, maar nog liever word ik voor de vijfde keer kampioen.''

En dus maakte de oefenmeester net als in de voorgaande seizoenen in het bekertoernooi van de gelegenheid gebruik veel spelers rust te geven. Jasper Cillessen mocht samen met de kersverse internationals Jairo Riedewald en Kenny Tete op de tribune van de ArenA plaatsnemen. Davy Klaassen, Joël Veltman en Mitchell Dijks konden op de bank uitrusten. In de tweede helft mochten Viktor Fischer, Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer naar de kant.

Heitinga

In een poging het publiek te vermaken speelde Ajax slechts met drie verdedigers. Doelman Diederik Boer vormde een defensie met Mike van der Hoorn, Ricardo van Rhijn en Nick Viergever. Zo had de thuisclub vaak een speler vrijstaan op het middenveld en dat leverde weer aardige combinaties op. El Ghazi raasde met enige regelmaat over de rechterflank. Nemanja Gudelj raakte de paal en Arek Milik knalde op de lat. Diezelfde Milik leverde ook de assist bij de openingstreffer van Fischer.

De Graafschap kwam niet veel verder dan verdedigen, maar zag Vincent Vermeij nog wel een keer van afstand op de lat schieten. Ook in de tweede helft speelde Ajax voornamelijk op de helft van de povere tegenstander. Het thuispubliek smeekte voortdurend om de eerste speelminuten dit seizoen in een officiële wedstrijd voor John Heitinga. ,,Alle ballen op Johnnie'', klonk het toen de verdediger eindelijk mocht invallen. Groot was de hilariteit toen de routinier snel voor 2-0 zorgde. Hij werd door de speaker meteen als man van de wedstrijd verkozen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen