VOETBAL6 okt '15 23:04Aangepast op 6 okt '15 23:38

NAC Breda breekt met Maaskant

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - Het bestuur van NAC Breda heeft dinsdagavond de samenwerking met trainer Robert Maaskant verbroken.

ANP
ANP

Volgens de clubleiding was er geen draagvlak meer voor de coach, die bij de eerstedivisieclub tevens als technisch manager fungeerde. ,,Het vertrouwen ontbrak dat Maaskant de spelersgroep dit seizoen nog op de rit zou krijgen'', liet de directie in een korte verklaring op de website weten.

NAC Breda, dat vorig seizoen onder leiding van Maaskant uit de eredivisie degradeerde, verloor afgelopen vrijdag op eigen veld met 0-1 van VVV-Venlo. De Brabantse ploeg belandde daardoor na negen competitieduels op de zesde plaats, met twaalf punten. Uit de laatste vijf wedstrijden haalde NAC zes punten.

De clubleiding sprak dinsdagavond met een delegatie van de spelers. Daarna trok het bestuur de conclusie dat er geen perspectief voor Maaskant meer was. De 46-jarige coach had er zelf naar eigen zeggen nog alle vertrouwen in dat het dit seizoen nog goed zou komen in Breda. NAC is erop gebrand om komend jaar alweer terug te keren naar de eredivisie. Met het ontslag van Maaskant hoopt de directie de matige competitiestart nog te kunnen herstellen.

Taart en spandoeken

De huidige technische staf, met Eric Hellemons en Rob Penders als assistent-trainers, nemen voorlopig de taken van Maaskant waar.

Maaskant trad begin januari in dienst van NAC Breda. Na de degradatie twijfelde hij afgelopen zomer of hij zou doorgaan als trainer bij de club waar hij eerder tussen juli 2008 en augustus 2010 werkzaam was. De geboren Schiedammer kon toen nog op de steun van de meeste fans rekenen. Een deel van de fanatieke aanhang zocht hem zelfs thuis op. Met taart, spandoeken, vuurwerk en gezang trachtten de supporters Maaskant over te halen om voor een jaar bij te tekenen. ,,Dit ga ik niet in de steek laten'', liet hij destijds een tikje aangedaan weten. Hij verlengde alsnog zijn contract, dat hij nu echter niet meer kan uitdienen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen