VOETBAL3 mei '15 05:04

Bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - PEC Zwolle en FC Groningen strijden zondagavond vanaf 18.00 uur in De Kuip in Rotterdam om de KNVB-beker.

ANP
ANP

De ploeg uit de hoofdstad van Overijssel veroverde de beker vorig jaar voor het eerst, door Ajax in de finale met liefst 5-1 te verslaan. Buiten de clubs uit de traditionele top drie, slaagden alleen AZ en FC Utrecht erin het bekertoernooi twee keer op rij te winnen sinds de invoering van het betaalde voetbal.

Trainer Ron Jans staat met PEC Zwolle tegenover de club waarvoor hij acht jaar werkte. Voor de familie Nijland is het ook een bijzonder treffen. Vader Hans is algemeen directeur van Groningen, zoon Stef speelt bij PEC Zwolle. FC Groningen jaagt in De Kuip op zijn eerste hoofdprijs. De noorderlingen stonden in 1989 al eens in de bekerfinale, maar waren toen kansloos tegen PSV (4-1). Zwolle begint aan zijn vierde bekerfinale.

De winnaar van de KNVB-beker verzekert zich direct van een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League, goed voor een startpremie van 2,4 miljoen euro. De bekerwinnaar trapt het volgende seizoen op 2 augustus af tegen PSV, in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen