VOETBAL4 jun '15 15:54

Faber voor twee jaar naar NEC

Auteur: ANP Nieuws

NIJMEGEN (ANP) - Ernest Faber is de nieuwe trainer van NEC.

EPA
EPA

De 43-jarige Brabander ondertekende donderdag een contract voor twee jaar bij de kampioen van de Jupiler League. Faber wisselt van plek met Ruud Brood, die afgelopen seizoen de Nijmegenaren terug naar de eredivisie leidde en komend voetbaljaar als assistent aan de slag gaat bij PSV. Brood neemt in de technische staf van hoofdtrainer Phillip Cocu de plek over van Faber. De eenmalig international wil juist graag weer op eigen benen staan.

,,Ik ben trots en blij om bij NEC aan de slag te gaan'', zei Faber. De voormalige verdediger had eerder de A1 van PSV onder zijn hoede en was hoofdtrainer van FC Eindhoven. In maart 2012 keerde hij als assistent-trainer terug bij PSV. Samen met Cocu leidde hij de Brabantse ploeg dit jaar naar de landstitel. Faber, die tussen begin 2011 en het EK van 2012 als assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal werkte, liet begin dit jaar doorschemeren graag weer zelf als hoofdtrainer aan de slag te willen.

Algemeen directeur Bart van Ingen kwam bij Faber uit toen 'droomkandidaat' Mario Been geen zin bleek te hebben in een terugkeer naar NEC. ,,We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft'', zei Van Ingen donderdag. ,,Ernest heeft ervaring op alle niveaus, zowel in de jeugd als in de eredivisie. Hij is een ontwikkeltrainer met oog voor talent uit eigen opleiding, kent de club en past binnen de strategische kaders van NEC.''

Golla

NEC legde voor volgend seizoen ook de Poolse verdediger Wojciech Golla vast. De 23-jarige stopper komt transfervrij over van het Poolse Pogon Szczecin en tekende in Nijmegen voor twee seizoenen, met een optie op nog een seizoen. Golla debuteerde vorig jaar in het nationale elftal. Tot dusver bleef het bij die ene interland.

De Nijmeegse club pakte met een recordaantal van 101 punten de titel in de Jupiler League en keert na een jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen