VOETBAL25 mrt '15 17:37Aangepast op 25 mrt '15 18:02

Bengtsson per direct van Twente naar Malmö

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - Rasmus Bengtsson heeft een nieuwe club, zo meldde FC Twente woensdag.

ANP
ANP

De Zweedse verdediger maakt per direct de overstap naar zijn oude liefde Malmö FF. Bengtsson (28) heeft een contract voor vier seizoenen getekend in zijn vaderland. Hij speelde sinds 2010 voor de Tukkers.

Bengtsson zat bij Twente in een uitzichtloze situatie. De Zweed kreeg maandag te horen dat zijn aflopende contract was opgezegd. De aanleiding daarvoor is de financiële malaise waar Twente diep in zit. Naast Bengtsson kregen nog elf spelers te horen dat ze weg moesten. Bengtsson kijkt echter niet met wrok terug op zijn periode in Enschede. ,,Ik heb vijf mooie jaren bij FC Twente gehad en ik zal de club, de supporters en de sfeer in het stadion gaan missen'', reageerde hij op de website van Twente.

Toch kijkt Bengtsson ernaar uit om te gaan spelen bij de club waar hij als kleine jongen begon. ,,Het is voor mij speciaal dat ik terugkeer naar Malmö, de stad waarin ik ben opgegroeid'', aldus de Zweed. ,,Als jonge speler ben ik bij Malmö FF begonnen en heb daar de hele jeugdopleiding doorlopen.''

Bengtsson speelde 93 duels voor FC Twente, waarin hij zeven keer scoorde. Hij droeg vorig seizoen de aanvoerdersband. Voor hij naar Enschede kwam droeg hij de shirts van Trelleborgs FF en Hertha BSC. Hij kan per direct terugkeren naar Zweden, omdat de transfermarkt voor Zweedse clubs loopt tot en met 31 maart. De Zweedse competitie begint pas in april.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen