VOETBAL23 aug '15 14:30

FC Twente verliest ook van PEC Zwolle

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft FC Twente zondag nog verder in de zorgen gedrukt.

ANP
ANP

De club uit Enschede ging in Zwolle met 2-1 onderuit en wacht na drie speelronden nog steeds op de eerste overwinning in het nieuwe eredivisieseizoen.

Na het roerige vorige seizoen met zowel sportieve als financiële perikelen en opstand onder de supporters hoopte FC Twente de weg terug omhoog te vinden. In de eerste competitiewedstrijd werd tot dusver het enige punt gepakt bij FC Groningen (1-1). Vorige week verloor FC Twente in eigen huis hopeloos van ADO Den Haag (1-4). Trainer Alfred Schreuder wilde zondag vooral zien hoe zijn team zou reageren op de vernedering van een week geleden. De coach koos voor een aanvallendere opstelling maar toch kon zijn ploeg nog lang niet overtuigen.

Verdediger Bruno Uvini ging in de 24e minuut in de fout. Op de rand van het strafschopgebied maakte hij een domme overtreding op Wouter Marinus. Scheidsrechter Kevin Blom kon niet anders dan naar de stip wijzen. Lars Veldwijk maakte uit de penalty zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle en bovendien zijn eerste officiële doelpunt sinds 25 april 2014.

Topscorer

De spits werd in het seizoen 2013-2014 topscorer in de Jupiler League en verdiende daarmee een transfer naar Nottingham Forrest. Bij de roemruchte Engelse club die uitkomt op het tweede niveau, kwam hij echter amper aan spelen toe en maakte hij geen enkel doelpunt.

Hakim Ziyech kreeg direct na rust alle vrijheid in het Zwolse strafschopgebied om na een voorzet van Robbert Schilder zijn tweede doelpunt van het huidige seizoen te maken. De aanvoerder was met negen doelpunten en twaalf assists betrokken bij 21 van de laatste 22 competitiegoals van FC Twente.

Veldwijk was ook betrokken bij de tweede Zwolse treffer in de 63e minuut. De lange spits legde de bal klaar voor Ben Rienstra die zijn ploeg beloonde voor een serie gevaarlijke aanvallen voor het doel van keeper Nick Marsman. De ploeg van Ron Jans is na drie competitieduels nog ongeslagen en heeft al zeven punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen