VOETBAL16 nov '15 16:18Aangepast op 16 nov '15 16:44

Supportersactie voor Parijs in de maak

Auteur: ANP Nieuws

HANNOVER (ANP) - De supporters van het Nederlands elftal bereiden met de fans van Duitsland een gezamenlijke actie voor, om de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs te herdenken.

ANP
ANP

Hoe die actie dinsdag voorafgaand aan de oefeninterland tussen Oranje en de 'Mannschaft' eruit zal zien, is nog niet bekend. Ruim driehonderd supporters uit Nederland komen naar Hannover voor de vriendschappelijke wedstrijd, die volledig is overschaduwd door de aanslagen in Parijs.

De fans verzamelen dinsdagmiddag in het centrum van Hannover. Achter de bekende Oranjebus aan lopen ze in een mars naar de HDI Arena, het stadion van Hannover 96, waar om 20.45 uur wordt afgetrapt.

De Nederlandse politie stuurt extra mensen naar Hannover; niet alleen om de supporters te begeleiden, maar ook om de Duitse collega's te helpen waar nodig. ,,We zijn aanspreekpunt voor de Duitse politie'', zegt Will van Kollenburg, hoofd van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme en een van de vier CIV-leden in Hannover. ,,Vanwege de gebeurtenissen in Parijs zijn we met meer mensen aanwezig. In overleg met de Duitsers bekijken we wat we kunnen doen.''

De Supportersclub Oranje heeft ondanks de aanslagen geen afmeldingen gekregen voor het duel met de Duitsers, die vrijdag in het Stade de France indirect ook doelwit waren. ,,Ik verwacht een ingetogen sfeer op de tribunes'', zegt een bestuurslid van de Supportersclub, die bij grote toernooien allerlei festiviteiten regelt. ,,We zijn ontzettend geschrokken dat de terreur zo dicht bij het voetbal is gekomen. We maken ons zorgen hoe dat in de toekomst moet, met die grote feesten op grote pleinen.''

Gerelateerde artikelen