VOETBAL1 okt '15 08:03

Ronaldo vindt de punten belanrijker

Auteur: ANP Nieuws

MALMÖ (ANP) - Cristiano Ronaldo mag zich na zijn twee treffers tegen Malmö FF in de Champions League de topscorer aller tijden noemen van Real Madrid.

EPA
EPA

Hij passeerde Raúl, die in 741 wedstrijden tot 323 doelpunten kwam. De Portugees had slechts 308 wedstrijden nodig voor zijn 324 treffers voor de 'Koninklijke'. ,,Ik ben heel blij, want dit is een bijzonder moment. Ik beschouw het als een eer om dit record te verbeteren bij de beste club van de wereld'', liet hij weten op de website van Real Madrid.

,,Ik wil nog meer records verbreken, maar het belangrijkste is dat Real heeft gewonnen. We hebben nu zes punten en staan bovenaan in de groep'', vervolgde Ronaldo, die niet vergat zijn voorganger te vermelden. ,,Raúl respecteer ik zeer. Hij stuurde me direct na de wedstrijd al een berichtje om me te feliciteren. Hij gunde mij het record.''

Zijn twee goals tegen Malmö waren nummer 500 en 501 in zijn carrière en Ronaldo staat nu op 82 treffers in de Champions League. De vedette is daarmee ook de topscorer aller tijden in het belangrijkste Europese clubtoernooi.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen