VOETBAL28 mei '15 12:47

Van Praag en Van Oostveen bij topoverleg UEFA

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - De leiders van de 53 Europese voetbalbonden hebben zich donderdag even voor 12.30 uur onder overweldigende belangstelling van de media verzameld in het Kameha Grand hotel van Zürich.

ANP
ANP

Ze bespreken daar de strategie van de UEFA tijdens het 65e congres van de FIFA, waar vrijdag ook de voorzitter van de wereldvoetbalbond wordt verkozen.

Als het aan de UEFA ligt, dan worden de verkiezingen met een half jaar uitgesteld nu de FIFA zwaar onder vuur is komen te liggen na een reeks arrestaties wegens corruptie . Als dat niet gebeurt, dan overweegt de Europese bond de verkiezingen helemaal te boycotten. Michael van Praag, behalve voorzitter van de KNVB ook lid van het bestuur van de UEFA, was er woensdag in Warschau bij toen de Europese voetbalbond het standpunt over de FIFA-verkiezingen formuleerde. Hij vormt samen met KNVB-directeur Bert van Oostveen de Nederlandse delegatie in Zürich.

Het duo onthield zich voor aanvang van de vergadering van commentaar. Dat komt misschien omdat het standpunt van de UEFA niet overeenkomt met dat van de KNVB. Terwijl Van Praag woensdag met de Europese bond vergaderde in Warschau, liet Van Oostveen namens de KNVB weten dat de verkiezingen wat hem betreft gewoon door moeten gaan. ,,De KNVB hecht groot belang aan het doorgaan van zowel het aanstaande congres als de presidentsverkiezing. Juist op dit moment, bij wereldwijde commotie over de arrestaties in Zürich'', zei Van Oostveen woensdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen