VOETBAL7 mei '15 14:27

Aboutaleb verbiedt Feyenoord - Vitesse

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam laat de voetbalwedstrijd Feyenoord - Vitesse zondag niet doorgaan vanwege werkonderbrekingen van de politie.

ANP
ANP

Hij heeft dit Feyenoord en de KNVB in een brief laten weten, meldt de gemeente Rotterdam.

De politiebonden hebben aangekondigd dat deze wedstrijd ,,niet mag rekenen op volwaardige ondersteuning van de politie''. Deze actie maakt deel uit van het cao-conflict van de politievakbonden met de minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) hebben. Ook de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle is doelwit van de politieacties. Die wedstrijd gaat wel door.

Aboutaleb: ,,De werkonderbrekingen van de politie zijn zowel voor als tijdens de wedstrijd, waardoor ik de veiligheid van de spelers en supporters en de openbare orde in de stad niet kan waarborgen. Het is niet verantwoord om daar enig risico in te nemen, daarom kan ik deze wedstrijd niet laten doorgaan."

De KNVB, de clubs en de gemeente Rotterdam gaan nog in gesprek over een alternatieve datum. De voetbalbond laat in een eerste reactie weten zich ,,te beraden'' over de ontstane situatie. Voor een zo eerlijk mogelijk verloop van het slot van de competitie worden alle wedstrijden in de laatste twee speelrondes tegelijk gespeeld (aftrap 14.30 uur). Feyenoord en Vitesse strijden met AZ om de derde plaats van de eredivisie, die recht geeft op een ticket voor de Europa League. AZ, dat drie punten minder heeft dan Feyenoord en twee meer dan Vitesse, speelt zondag tegen NAC Breda. Volgende week zondag is de laatste speelronde in de Nederlandse voetbalcompetitie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen