VOETBAL28 sep '15 18:20Aangepast op 28 sep '15 18:42

Platini onderkent imagoschade

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - UEFA-voorzitter Michel Platini heeft maandag in navolging van de scheidende FIFA-preses Sepp Blatter nogmaals benadrukt dat er niets mis is met de fikse vergoedingssom die hij in 2011 van de FIFA kreeg voor diensten die hij tussen 1999 en 2002 als persoonlijk adviseur van Blatter had verricht.

EPA
EPA

,,Deze betaling is volledig uitgelegd aan de autoriteiten en in overeenstemming met de Zwitserse wetgeving'', liet de Franse oud-international weten. Hij kwam met een reactie kort nadat Blatter via zijn advocaten had verklaard dat hij ondanks de verdenking tegen hem van onder meer fraude en machtsmisbruik wil aanblijven als FIFA-voorzitter tot de verkiezing van de nieuwe preses op 26 februari.

Platini, vooralsnog één van de belangrijkste kandidaten om Blatter op te volgen, heeft inmiddels zelf aangeboden om voor de ethische commissie van de FIFA te verschijnen om nadere tekst en uitleg te geven over de omstreden salarisdeal in 2011. Hij gaf toe dat de recente ontwikkelingen schade hebben toegebracht aan zijn imago en aan de reputatie van de UEFA.

Volgens de Zwitserse justitie zou de opvallend late beloning van 1,8 miljoen euro voor Platini tegen de belangen van de FIFA zijn geweest. De UEFA-preses werd afgelopen vrijdag vooralsnog alleen als getuige gehoord in deze zaak. Volgens Platini gaat het om een restantbedrag van een totale salarissom waarvan hij een deel eerder al had ontvangen.

Door de nieuwe verdachtmakingen is Platini niet langer de topfavoriet om Blatter eind februari als hoogste voetbalbaas te vervangen. De KNVB, die in de Fransman een goede kandidaat ziet, wacht vooralsnog de ontwikkelingen in het omvangrijke onderzoek naar omkoping en corruptie bij de FIFA af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen