VOETBAL6 aug '15 15:32Aangepast op 6 aug '15 15:49

PSG bevestigt komst Di Maria

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain heeft de komst van Ángel Di Maria bevestigd.

EPA
EPA

De Argentijnse vleugelspeler heeft een contract ondertekend tot medio 2019, meldt de voetbalclub uit Parijs donderdag op de eigen website. Met de transfer van Di Maria (27), die overkomt van Manchester United, is naar verluidt een bedrag van 63 miljoen euro gemoeid.

De komst van Di Maria naar PSG hing al even in de lucht. In juli liet hij bij een oefentrip van Manchester United naar de Verenigde Staten verstek gaan. Afgelopen week vloog Di Maria wel voor zijn medische keuring naar Doha in Qatar. Dat golfstaatje is de eigenaar van PSG. Woensdag arriveerde de Argentijnse international tot slot in Parijs om de deal te beklinken.

,,Ik ben hartstikke trots", reageerde Di Maria. ,,Ik kan niet wachten de kleuren van PSG te dragen." De Argentijn is ambitieus. ,,Ik wil alle competities winnen waarin we meedoen, zowel in Frankrijk als in Europa. Ik wil de Champions League voor de tweede keer winnen. We zullen er alles aan doen Frankrijk en de fans van PSG de 'Cup met de Grote Oren' te bezorgen."

United

Een jaar geleden maakte Di Maria nog voor 75 miljoen euro de overstap van Real Madrid naar Manchester United. Met Madrid had hij net de Champions League gewonnen, maar in de ploeg van trainer Louis van Gaal kon hij dat succes niet voortzetten. In totaal maakte de in Rosario geboren voetballer slechts vier doelpunten.

In Parijs gaat Di Maria samen spelen met onder onderen Zlatan Ibrahimovic en David Luiz.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen