VOETBAL10 okt '15 18:52Aangepast op 10 okt '15 19:11

Voorzitter stichtingsbestuur Heerenveen weg

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - De machtsstrijd bij sc Heerenveen heeft zaterdag een opvallende wending gekregen.

ANP
ANP

Voorzitter Anne Hettinga van het stichtingsbestuur besloot zijn functie per direct neer te leggen. Hettinga lag bij een deel van de Friese aanhang zwaar onder vuur. Hij werd eerder in de week in zijn woonplaats Sneek zelfs bedreigd door boze fans van de eredivisieclub.

,,Ik wil mijn gezin en mezelf niet langer blootstellen aan de omstandigheden van de afgelopen 48 uur'', meldde Hettinga in een verklaring. ,,Dit besluit is genomen in overleg met de betrokken verantwoordelijken voor veiligheid.''

Een voor zaterdagochtend geplande aandeelhoudersvergadering bij Heerenveen werd op het laatste moment geschrapt. Enige agendapunt was het ontslag van het dagelijks bestuur onder leiding van voorzitter Jelko van der Wiel, die lijnrecht tegenover het stichtingsbestuur van Hettinga staat. Van der Wiel hoorde vrijdagavond dat het crisisoverleg is uitgesteld.

Vertrouweling

De Friese voorzitter, een vertrouweling van de invloedrijke oud-preses Riemer van der Velde, riep toen de fans op kalm te blijven. ,,We begrijpen de onrust, maar wij vinden het ontzettend vervelend dat mensen in hun privésituatie hiermee geconfronteerd worden'', meldde Van der Wiel op de website van Heerenveen. Niet Van der Wiel, maar zijn rivaal Hettinga besloot een dag later onder druk op te stappen.

Al lange tijd regeert de onrust in het Abe Lenstra-stadion, waar een strijd om de macht woedt tussen twee kampen. Een deel van het bestuur sprak onlangs achter de rug van andere bestuurders om met Chinese investeerders. Foppe de Haan heeft zich zaterdag aangeboden als bemiddelaar in het conflict.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen