VOETBAL10 mei '15 18:55

Haller in half jaar beste speler FC Utrecht

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Hij speelt pas sinds januari voor FC Utrecht, maar Sébastien Haller heeft in korte tijd grote indruk gemaakt.

ANP
ANP

De supporters kozen de Franse huurling van Auxerre zelfs tot beste speler van het jaar. Haller kreeg zondag na de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) de bijbehorende David di Tomasso-trofee uit handen van Audrey en Noah di Tomasso, de weduwe en het zoontje van de Franse voetballer die in 2005 overleed.

Haller kreeg van de supporters 22 procent van de stemmen en werd daarmee na Di Tomasso (2004-2005) en Edouard Duplan (2011-2012) de derde Fransman die zich de beste speler van FC Utrecht mag noemen. De jeugdinternational maakte in een half jaar elf doelpunten voor FC Utrecht. De club lichtte onlangs de optie tot koop, waardoor de twintigjarige spits ook de komende vier jaar in De Galgenwaard speelt.

Bij Ajax werd doelman Jasper Cillessen gekozen tot speler van het jaar en Anwar El Ghazi tot grootste talent. Bij FC Groningen viel Tjaronn Chery in de prijzen. De spelmaker is volgens de fans de beste speler dit jaar bij de bekerwinnaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen