VOETBAL6 nov '15 22:04

Roda JC pakt met tien man punt tegen ADO

Auteur: ANP Nieuws

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft een kostbaar punt (1-1) behaald tegen ADO Den Haag.

ANP
ANP

De Limburgers speelden het laatste half uur met tien man na een rode kaart van Tomi Juric. Het was al de achtste wedstrijd op rij dat Roda JC geen competitieduel wist te winnen.

Bij ADO Den Haag verving Giovanni Korte de geschorste Edouard Duplan. Kort voor de wedstrijd zag het er even naar uit dat de wat grieperige Ruben Schaken moest afhaken, maar hij stond, na een korte onderbreking tijdens de warming up, toch aan de aftrap.

Het duel begon spectaculair. Al na twee minuten scoorde Tomi Juric. Tot grote woede van geheel Roda JC keurde scheidsrechter Eric Braamhaar die treffer af omdat daarvoor een overtreding was begaan op Gianni Zuiverloon. Nog geen tien minuten later was het wel raak. Tom van Hyfte tikte een voorzet van Edwin Gyasi door de benen van doelman Martin Hansen binnen.

ADO Den Haag stelde daar in de eerste helft aanvankelijk aanvallend weinig tegenover. De Limburgse doelman Benjamin van Leer werd alleen getest bij een vrije trap van Vito Wormgoor. Toch kwam de ploeg van trainer Henk Fraser nog voor rust op gelijke hoogte. Na een prima actie op links van Korte scoorde spits Mike Havenaar zijn achtste doelpunt van het seizoen.

Vol in de aanval

In de tweede helft van het niet goede, maar wel levendige duel speelden beide ploegen in het eerste kwartier vol op de aanval. Dat veranderde vanaf het moment dat Roda JC met tien man verder moest. Juric kreeg rood nadat hij een elleboogstoot uitdeelde aan Aaron Meijers. ADO Den Haag zocht meer en meer de aanval. Havenaar miste een goede mogelijkheid zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Ook in de spannende slotfase slaagde ADO Den Haag er niet in de volle buit te pakken. Met veel kunst en vliegwerk bleef Roda JC overeind en trok het zwaar bevochten puntje over de eindstreep.

Gerelateerde artikelen