VOETBAL22 aug '15 20:40

Roda JC start voortvarend in eredivisie

Auteur: ANP Nieuws

KERKRADE (ANP) - Roda JC beleeft een voortvarende start in de eredivisie.

ANP
ANP

De club uit Kerkrade boekte zaterdagavond voor eigen publiek tegen De Graafschap de tweede zege in drie duels (1-0).

Roda JC heeft zich met zes punten voorlopig in de subtop genesteld. De Graafschap wacht nog altijd op het eerste puntje op het hoogste niveau.

De ene gepromoveerde club is de andere niet, zo bleek vooral tijdens de eerste helft van het duel in een zonovergoten Kerkrade. Waar Roda JC de eigen aanhang vermaakte met redelijk verzorgd aanvalspel, daar konden de bezoekers uit Doetinchem opnieuw niet aantonen dat ze een aanwinst voor de eredivisie zijn. Als De Graafschap blijft voetballen als in de eerste drie competitieduels, dan dreigt het avontuur in de hoogste voetbalklasse na één seizoen te eindigen.

Van Hyfte

Bij Roda JC vermaakte de snelle Edwin Gyasi. De behendige Hicham Faik raakte de lat en scoorde bijna met een bal die hij vanaf eigen helft richting het doel van de tegenstander schoot. Bij De Graafschap was Hidde Jurjus lang de meest opvallende speler. De doelman voorkwam met een paar goede reflexen dat Roda JC al niet heel snel op voorsprong kwam. Hij had in de slotfase van de eerste helft echter geen antwoord op een inzet van Tom Van Hyfte, de Belg die Roda JC aan het einde van het vorige seizoen op bezoek bij NAC naar de eredivisie schoot.

Het was jammer voor de toeschouwers van Roda JC dat hun favoriete club het redelijke spel van de eerste helft na rust geen vervolg kon geven. Het verval van de thuisploeg stelde De Graafschap in staat iets vaker op de helft van de tegenstander te voetballen. Dat leidde echter nauwelijks tot gevaarlijke momenten voor het doel van Roda JC.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen