VOETBAL9 jan '15 18:09Aangepast op 9 jan '15 20:31

Heerenveen staakt oefenwedstrijd in Spanje

Auteur: ANP Nieuws

LA MANGA (ANP) - De oefenwedstrijd van sc Heerenveen vrijdag tegen Standard Luik heeft een bizar einde gekregen.

ANP
ANP

De Friese ploeg stapte in de slotfase van het veld nadat de Spaanse scheidsrechter had besloten dat Standard Luik een gemiste strafschop mocht overnemen. Eerder in de wedstrijd had de Belgische club al twee keer vanaf 11 meter gescoord (0-2).

In totaal wees de Spaanse arbiter liefst vier keer naar de stip in het oefenpotje. Mark Uth miste namens Heerenveen een strafschop, de Belgen waren wel twee keer trefzeker. In de slotfase mochten de 'Rouches' nogmaals aanleggen vanaf 11 meter, maar doelman Kristoffer Nordfeldt stopte de strafschop. Toen de scheidsrechter de penalty wilde laten overnemen, besloten de boze Friezen van het veld te stappen.

Het was voor de Nederlandse clubs die tegen Belgische tegenstanders speelden, toch al een vervelende middag. Vitesse kreeg in La Manga een pak slaag van Anderlecht: 0-5. AZ moest in Portugal met 3-0 buigen voor Lierse SK, dat de wedstrijd al voor rust besliste.

Heracles Almelo trof met Club Brugge de koploper van de Belgische competitie, maar wist zich aardig te verweren. De nummer vijftien van de eredivisie verloor wel, door een doelpunt van Davy De Fauw (0-1). Bij Club Brugge maakte Stefano Denswil, overgekomen van Ajax, zijn officieuze debuut.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen