VOETBAL27 sep '15 16:33

ADO verzuimt te winnen van Excelsior

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag heeft zondag een rumoerige week niet weten af te sluiten met de tweede competitiezege van het seizoen.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Henk Fraser zag Excelsior in Den Haag drie keer een achterstand goedmaken en kwam daardoor niet verder dan 3-3.

ADO had een zege goed kunnen gebruiken om het fanatieke thuispubliek weer voor zich te winnen. Na drie competitienederlagen op rij en de midweekse uitschakeling in de KNVB-beker door de amateurs van Genemuiden, was voor de harde kern op Midden-Noord de maat vol: zij bleven de eerste twaalf minuten weg. De fans misten daardoor wel de openingstreffer van Mike Havenaar. De Japanner kroop al in de zevende minuut bij een voorzet van Edouard Duplan voor zijn man en passeerde doelman Filip Kurto: 1-0.

Excelsior, dat tot dan toe weinig had laten zien, kwam vlak voor rust zeer gelukkig terug. Adil Auassar schoot via het been van Thomas Kristensen raak. Net na de hervatting herstelde Gianni Zuiverloon de voorsprong weer. De verdediger kopte raak uit opnieuw een voorzet van Duplan (2-1).

Havenaar

Ook die marge wist ADO niet vast te houden. De voltallige defensie stond na een uur spelen te slapen bij een snelle uitbraak van Excelsior, waarna Auassar zijn tweede van de middag maakte. De manier waarop was een stuk fraaier dan bij de 1-1. Nu verschalkte hij doelman Martin Hansen met een stiftje.

De gasten waren nog maar net klaar met juichen, of Kurto, die vlak daarna uitviel nadat hij met zijn hoofd tegen de paal botste, kon de bal voor de derde keer uit het doel halen. Havenaar tikte de 3-2 bij de tweede paal binnen, na een voorzet van Dion Malone. Het was al de vijfde treffer dit seizoen van de opvolger van de naar Feyenoord vertrokken Michiel Kramer. Zo'n tien minuten voor tijd kwam Excelsior echter opnieuw op gelijke hoogte. Brandley Kuwas schoot fraai raak van afstand: 3-3. ADO slaagde er daarna niet meer in voor een vierde keer op voorsprong te komen, al kwam Ludcinio Marengo met een schot op de lat nog wel dichtbij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen