VOETBAL17 aug '15 11:06Aangepast op 17 aug '15 11:24

Moreno nog niet inzetbaar bij PSV

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - Verdediger Héctor Moreno kan nog niet trainen en spelen bij zijn nieuwe club PSV omdat hij nog steeds wacht op een werkvergunning.

EPA
EPA

Hij is bovendien nog niet 100 procent fit en heeft de afgelopen periode teamgenoten en het spel met de bal moeten missen. De 27-jarige Mexicaan heeft dat maandag gezegd bij zijn presentatie in Eindhoven.

,,Er wordt heel hard gewerkt om de werkvergunning zo snel mogelijk te krijgen. Tot die tijd ben ik op mezelf aangewezen. Ik mis de bal en ik mis teamgenoten maar ik werk hard om in vorm te raken. Als ik met de groep kan trainen wil ik zo snel mogelijk spelen’’, aldus Moreno.

De centrumverdediger blikte maandag ook terug op zijn moeizame transfer. Technisch manager Marcel Brands toonde maanden geleden voor het eerst belangstelling voor hem maar het duurde tot afgelopen zaterdag tot hij zijn handtekening zette onder een vierjarig contract. De speler toonde zich gelukkig met het geduld van PSV. ,,Het was een moeilijke transfer maar met een goede afloop.''

Espanyol

,,Hij was onze eerste keus. De aanhouder wint’’, reageerde technisch directeur Marcel Brands op de overgang. Moreno neemt in de Eindhoven het rugnummer drie over zijn zijn voorganger, Karim Rekik.

Moreno speelde afgelopen vier seizoen voor Espanyol tegen de beste spelers van de wereld. Voor de tijd speelde hij drie jaar in de eredivisie bij AZ. In Eindhoven wordt hij daarom herenigd met bijvoorbeeld Simon Poulsen, maar ook met de directeuren Marcel Brands en Toon Gerbrands die een verleden in Alkmaar hebben. Maar vooral de aanwezigheid van landgenoot Andrés Guardado heeft een grote rol gespeeld bij zijn keuze voor PSV. ,,Hij heeft me veel verteld over het team, de trainer en de spelers. Hij heeft erg geholpen om hier te zijn.’’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen