VOETBAL5 okt '15 07:11

El Ghazi verrast en trots door selectie

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ondanks zijn droomstart in de competitie (zeven goals in zes wedstrijden) kwam de uitverkiezing voor het Nederlands elftal voor Anwar El Ghazi nog als een verrassing.

ANP
ANP

De aanvaller van Ajax had helemaal niet gerekend op definitieve selectie door bondscoach Danny Blind. Vrijdagmiddag liep de telefoon van de Ajacied ineens vol met berichten nadat de trainer de selectie bekendmaakte. ,,Ik las het daarna op internet. Ik was gewoon bezig met voetbal. Ik had er niet eens over nagedacht maar was hartstikke blij’’, aldus de aanvaller van Ajax die maandag aansluit bij Oranje in Noordwijk.

Nederland speelt de laatste twee duels in de EK-kwalificatie tegen Kazachstan (op 10 oktober in Astana) en Tsjechië (op 13 oktober in Amsterdam). Oranje voert nog strijd om de derde plaats in de groep, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. Oranje kan zich alleen nog maar voor de Europese eindronde kwalificeren als Turkije minimaal drie punten verspeelt in de resterende duels met Tsjechië en IJsland en zelf twee keer wint. Het is een somber perspectief maar El Ghazi wil niet geloven dat Oranje kansloos is. ,,We moeten gewoon voor die derde plek gaan. Ik heb er vertrouwen in. Ik ga sowieso alles geven wat ik kan, mijn uiterste best doen’’, aldus de debutant in de selectie.

In de duels met FC Groningen en PSV kwam de twintigjarige niet tot scoren en werd hij in de slotfase naar de kant gehaald. In Amsterdam wordt al geklaagd over zijn wisselvalligheid. In een verklaring zegt El Ghazi dat hij na zijn wervelende start in de competitie minder de ruimte krijgt. ,,Als je het seizoen goed begint, is het logisch dat de alarmbellen gaan rinkelen bij de tegenstanders. Soms krijg ik twee of drie man. Ik moet daar mee omgaan. Soms gaat het goed, soms gaat het minder. Bij iedereen gaat het zo. Zo is het leven. Ook Messi en Ronaldo scoren niet iedere week een negen of een tien.’’

Kritiek van het publiek doet hem helemaal niks, klinkt het stoer: ,,Ik luister naar mensen die dicht bij mij staan en met wie ik goed overweg kan: familie, vrienden, de trainer. Iedereen mag zijn mening hebben maar mij kun je niet makkelijk kleineren.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen