VOETBAL15 mrt '15 18:44

Feyenoord in extra tijd langs FC Dordrecht

Auteur: ANP Nieuws

DORDRECHT (ANP) - Feyenoord heeft zondag de derde plaats in het klassement van de eredivisie verstevigd.

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

De ploeg van de scheidende trainer Fred Rutten behaalde een benauwde uitzege op hekkensluiter FC Dordrecht: 1-2. Invaller Anass Achahbar kopte de bezoekers in de extra tijd naar de fortuinlijke winst. De Rotterdamse club bracht het verschil met nummer vier AZ op vier punten. Het overwegend matte spel voorspelde echter niet veel goeds voor de komende topper thuis tegen koploper PSV.

Feyenoord begon meteen al slap aan de Krommedijk. Met name centrale verdediger Khalid Boulahrouz maakte een ongeconcentreerde indruk. Door twee foutjes van de routinier kon FC Dordrecht in de beginfase meteen gevaarlijk worden.

Interim-coach Jan Everse, die zondag op de Dordtse bank debuteerde, had het vooraf al aangekondigd: ,,We gaan proberen zoveel mogelijk ons eigen spel te spelen tegen Feyenoord.'' Dat deed de nummer achttien van de eredivisie met veel inzet, bravoure en aanvalsdrang. FC Dordrecht had voor de rust het meeste balbezit en kwam ook diverse keren in scoringspositie. Mart Lieder, Josimar Lima en Giovanni Korte verzuimden het slordige verdedigingswerk van de Rotterdammers af te straffen.

Plichtmatig

Aanvallend liet Feyenoord opvallend weinig zien. Uit de eerste en enige kans voor de rust kwam Elvis Manu pardoes tot scoren. De volledig vrijstaande aanvaller kon uit een voorzet van Jordy Clasie simpel raak koppen, 0-1. De bezoekers gingen na de onverdiende voorsprong vanaf de negentiende minuut zeker niet beter en feller spelen. Het bleef allemaal behoorlijk plichtmatig aan Rotterdamse kant.

Na de pauze bracht Everse met Andwélé Slory (ex-Feyenoord) al snel een extra aanvaller voor een verdediger (Jody van Deelen) in. Het door Rutten opgepepte Feyenoord had niettemin een overwicht in het eerste kwartier. Met name Mitchell te Vrede liet enkele kansen op 0-2 liggen. Na ruim een uur kopte Jeffrey Fortes uit een voorzet van Joris van Overeem de verrassende gelijkmaker binnen, 1-1. Daarna liet vooral Feyenoord nog kansen liggen op de winnende treffer, die uiteindelijk op naam kwam van de ongehinderde Achahbar: 1-2. Een sensationele kopbal van doelman Filip Kurto kon zijn collega Kenneth Vermeer kort daarna nog net onschadelijk maken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen