VOETBAL27 nov '15 20:59

Bayern steunt erevoorzitter Beckenbauer

Auteur: ANP Nieuws

MÜNCHEN (ANP) - De Duitse voetbalheld Franz Beckenbauer, die in opspraak is geraakt door beschuldigingen over corruptie, kan rekenen op steun van zijn oude club Bayern München.

EPA
EPA

,,Franz Beckenbauer is terecht onze erevoorzitter en dat zal hij ook blijven'', zei huidig voorzitter Karl Hopfner vrijdagavond tijdens een bijeenkomst met de leden van de Duitse topclub.

Beckenbauer was voorzitter van het organisatiecomité dat het WK van 2006 naar Duitsland haalde. Hij tekende vlak voor de stemming over de toewijzing een verdacht contract met toenmalig vicevoorzitter Jack Warner van de wereldbond FIFA. Hij zou daarin van alles beloven aan de man die inmiddels vanwege zijn rol in andere omkoopschandalen voor het leven is geschorst.

Hopfner meent dat Beckenbauer te snel is veroordeeld en herinnerde de leden eraan dat Bayern München ,,verdomd veel'' aan hem heeft te danken, als speler, trainer en voorzitter. ,,En zonder het WK in 2006 in Duitsland hadden wij nooit de Allianz Arena gehad'', aldus Hopfner.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen