VOETBAL15 mrt '15 16:29

Ajax wint ruim van Heerenveen

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Ajax zondag een ruime zege bij sc Heerenveen geboekt (4-1).

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

Het elftal van Frank de Boer kreeg daardoor enig vertrouwen in een goede afloop van de return donderdag met Dnjepr Dnjepropetrovsk in de achtste finales van de Europa League, waarin de club een achterstand van 1-0 wil goedmaken.

Heerenveen en Ajax boden de toeschouwers in het uitverkochte Abe Lenstra-stadion opnieuw spektakel en doelpunten. In de vorige drie edities van het duel tussen beide clubs in Friesland vielen maar liefst vijftien treffers. Op basis van de vele kansen hadden er nu ook veel meer dan vijf doelpunten kunnen vallen. Opvallend was het optreden van Daley Sinkgraven, de negentienjarige middenvelder die in januari overstapte van Heerenveen naar Ajax. In voor hem vertrouwde omgeving kreeg hij de voorkeur boven Thulani Serero links op het middenveld. De in Assen geboren voetballer voorzag het aanvalsspel van zijn nieuwe club niet alleen van diepte. Hij bereidde de 2-0 en 3-1 voor.

Zonder de disciplinair geschorste Ricardo Kishna beleefde Ajax een vliegende start. Al na zes minuten tekende Arkadiusz Milik met een harde knal voor de openingstreffer. Vijf minuten later zorgde Davy Klaassen met zijn hoofd voor 2-0 en was Anwar El Ghazi ook al kansrijk voor doelman Kristoffer Nordfeldt verschenen. Heerenveen wankelde en ontsnapte op het moment dat Klaassen van dichtbij miste. Daarna wist de thuisploeg zich enigszins te herstellen. Het elftal van trainer Dwight Lodeweges kwam na 35 minuten ook even dichter bij toen Joël Veltman zijn eigen doelman passeerde. Nauwelijks drie minuten later kreeg diezelfde Veltman alle ruimte om de 3-1 binnen te koppen.

Heerenveen kreeg voldoende mogelijkheden om de spanning weer terug te brengen. Veltman voorkwam echter op de doellijn dat Mark Uth een slechte terugspeelbal van Klaassen afstrafte. De Duitse clubtopscorer van de thuisclub miste in de openingsfase van de tweede helft opnieuw een riante kans op 3-2. Milik, de meest scorende speler van Ajax dit seizoen, sprong een stuk zorgvuldiger met zijn mogelijkheden om. Op aangeven van El Ghazi tekende hij na 67 minuten voor 4-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen