VOETBAL15 mrt '15 22:09

Van Gaal: is de wereld gek geworden?

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Na de prima thuiszege tegen Tottenham Hotspur (3-0) stelde trainer Louis van Gaal van Manchester United na afloop een opvallende vraag: ,,Is de wereld gek geworden?'' De voormalige bondscoach van Oranje doelde op de ophef rond zijn aanvoerder Wayne Rooney.

EPA
EPA

De Engelse international vond zichzelf in het weekeinde terug op de voorpagina van een tabloid waarin in geuren en kleuren, inclusief een link naar een videofilmpje, verslag werd gedaan van een uit de hand gelopen bokspartijtje bij de voetballer thuis.

Volgens het verhaal zou Rooney door een voetbalvriend, Phil Bardsley van Stoke City, tijdens een potje sparren in de keuken knock-out zijn geslagen. Op de videobeelden is inderdaad te zien dat Rooney na een swing van Bardsley onderuit ging. Beiden hadden bokshandschoenen aan. Bij het 'gezellige' avondje in huize Rooney waren ook andere vrienden aanwezig.

,,Ik kan me niet voorstellen dat ik hierop serieus moet ingaan'', bromde Van Gaal. ,,Het is belachelijk dat een krant veel geld betaalt voor een video en dat ik daarop dan moet reageren. Dat ga ik dus ook niet doen.''

Geen invloed

Rooney zei er bij Sky Sports nog wel iets over. ,,Dit een voorbeeld van de wereld waarin we leven. Ik was privé met een paar vrienden een beetje aan het dollen in mijn eigen huis. Toch komt zoiets dan op de voorpagina van een landelijke krant. Dat doen vrienden tegenwoordig helaas. Het heeft verder totaal geen invloed gehad op de wedstrijd tegen de Spurs. Ik heb professioneel mijn werk gedaan.''

Rooney voerde na zijn doelpunt (3-0) nog wel een fraai toneelstukje op. Hij maakte op het veld wat boksbewegingen en ging daarna zogenaamd knock-out. Van Gaal kon er nauwelijks om lachen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen