VOETBAL11 apr '15 21:49

NAC laat punten liggen tegen Dordrecht

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft zaterdag onnodig punten verspeeld tegen FC Dordrecht.

Adnane Tighadouini. ANP
Adnane Tighadouini. ANP

Aanvaller Adnane Tighadouini had de thuisploeg voor rust een comfortabele 2-0-voorsprong bezorgd. Het alles-of-niets spel dat Dordrecht-trainer Jan Everse zijn ploeg na de pauze oplegde resulteerde in twee doelpunten en een voor NAC pijnlijk gelijkspel.

Nadat in de 14e minuut Giovanni Korte, opgesteld nadat Everon Pisas zich in de warming-up licht leek te hebben geblesseerd, de eerste kans voor Dordrecht miste was het aan de andere kant meteen prijs. Joeri de Kamps veroverde de bal, passte op Demy de Zeeuw die Tighadouini vrij voor doelman Filip Kurto zette. Het betekende de tiende competitietreffer voor de buitenspeler die kort voor rust ook nummer elf liet aantekenen. Ditmaal na een knappe actie vanaf de rechterkant; hij rondde af met de buitenkant van de rechtervoet. De voorsprong was meer dan verdiend en had groter moeten zijn.

Hoewel Dordrecht met onder meer middenvelder Ricky van Haaren voor verdediger Robin Gosens meer risico nam, veranderde het spelbeeld na rust aanvankelijk niet. NAC bleef het doel van Kurto zoeken en bleef ook kansen missen. Met name Tighadouini en Jeffrey Sarpong mochten dat zichzelf aanrekenen.

Van de kook

Terwijl het feest desondanks op de tribune al begonnen was scoorde Korte in de 67e minuut met een kopbal uit een hoekschop van Van Haaren. NAC was plots volledig van de kook en twee minuten later was het zelfs gelijk. De alsnog ingevallen Pisas schoof van dichtbij de bal in het doel op aangeven van Joris van Overeem, Anthony Biekman zat er ook nog met een voetje tussen.

Het amusante duel kon alle kanten op. Dordrecht kreeg de meeste kansen, aan de andere kant schoot Tighadouini nog op de paal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen