VOETBAL7 aug '15 13:30Aangepast op 7 aug '15 14:37

Ajax speelt tegen Jablonec

Auteur: ANP Nieuws

NYON (ANP) - Ajax speelt in de play-offs om een plek in de groepsfase in de Europa League tegen FK Jablonec uit Tsjechië.

ANP
ANP

De Amsterdammers spelen eerst een uitwedstrijd op 20 augustus, op 27 augustus is de return in de Arena.

Ajax werd deze week door Rapid Wien uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League en komt daarom uit in de Europa League. Vorig jaar strandde Ajax in de achtste finales van de Europa League, toen werd verloren van Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Het Tsjechische FK Baumit Jablonec, zoals de club voluit heet, haalde nog nooit de groepsfase van de Europa League. In het seizoen 2013/2014 reikte de ploeg wel tot de play-offs. Daarin was het Spaanse Real Betis veel te sterk.

Onbekend

Dit jaar versloeg de nummer drie van de Tsjechische competitie van afgelopen seizoen FC Kopenhagen in de voorrondes. In die ronde was vier jaar eerder AZ nog te sterk geweest. De Alkmaarders wonnen in 2011-2012 thuis met 2-0 en hadden een week later genoeg aan 1-1 in het stadje Jablonec sad Nisou in het noorden van Tsjechië.

,,De wedstrijd tegen Ajax wordt een interessante test voor ons. We kijken er enorm naar uit. We zijn nog steeds enorm blij met de overwinning op Kopenhagen en daarom acht ik ons op voorhand dan ook niet kansloos'', zei Jablonec-trainer Jaroslav Silhavy.

Ajax-trainer Frank de Boer kon vrijdag vlak na de loting nog weinig zeggen over Jablonec. ,,Het is een onbekende tegenstander. Ik weet alleen dat ze Kopenhagen hebben uitgeschakeld, en dat is toch een gerenommeerde ploeg die ook regelmatig Champions League speelt. En hun aanvoerder (de Tsjechische verdediger Tomas Hübschman, red.) heeft hiervoor een tijd bij Sjachtar Donetsk gespeeld.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen