VOETBAL27 mei '15 15:30

'Moetko en D'Hooghe getuigen in WK-onderzoek'

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - De Russische minister van Sport Vitali Moetko en de Belgische voetbalbestuurder Michel D'Hooghe zullen als getuigen gehoord worden door de Zwitserse justitie.

Michel D'Hooghe. EPA
Michel D'Hooghe. EPA

Die maakte eerder bekend onderzoek te gaan doen naar de toewijzing van de WK's in 2018 in Rusland en 2022 in Qatar door de FIFA en tien 'informatieverstrekkers' te gaan horen.

De Britse krant The Guardian meldde woensdag dat onder anderen Moetko en D'Hooghe, maar ook de voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond Issa Hayatou gehoord zullen worden door de Zwitserse autoriteiten. Verder gaan zij spreken met Angel Maria Villar Llona (Spanje), Senes Erzik (Turkije), Worawi Makudi (Thailand), Marios Lefkaritis (Cyprus), Jacques Anouma (Ivoorkust), Rafael Salguero (Guatemala) en Hany Abo Rida (Egypte). Zij zijn allemaal leden van het bestuur van de FIFA.

Frauduleuze handelingen

Vermoedelijk worden ook UEFA-voorzitter Michel Platini en FIFA-voorzitter Sepp Blatter gehoord, aldus The Guardian.

De Zwitsers onderzoeken mogelijke frauduleuze handelingen van officials van de wereldvoetbalbond FIFA bij de toewijzing van de WK's van 2018 aan Rusland en 2022 aan Qatar. Dat onderzoek staat los van het Amerikaanse onderzoek naar een omkoopschandaal rond de FIFA.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen