VOETBAL8 jan '15 18:59

Servië en Albanië naar sporttribunaal

Auteur: ANP Nieuws

BERN (ANP) - Voor Servië en Albanië is de zaak met de geruchtmakende drone tijdens hun onderlinge EK-kwalificatiewedstrijd in Belgrado nog niet afgedaan.

EPA
EPA

Beide landen hebben beroep aangetekend bij het internationaal sporttribunaal (CAS). Zowel Servië als Albanië is het niet eens met het vonnis van de tuchtcommissie van de UEFA. De twee bonden protesteerden al bij de beroepscommissie van de UEFA vergeefs tegen de uitspraak.

Nadat op 14 oktober een op afstand bestuurbaar vliegtuigje met een provocerende vlag het stadion was binnengevlogen, braken er op en buiten het veld zware vechtpartijen uit. De UEFA wees Servië na de gestaakte wedstrijd bij een stand van 0-0 een reglementaire zege van 3-0 toe. De ploeg van de toenmalige bondscoach Dick Advocaat, die niet veel later opstapte, kreeg echter ook een aftrek van drie punten.

De eerstvolgende EK-kwalificatieduels moest Servië op eigen veld bovendien zonder publiek spelen. De twee voetbalbonden dienden ook een geldboete van 100.000 euro te betalen wegens alle ongeregeldheden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen