VOETBAL29 mrt '15 08:25

Debutant Dost kan niet lachen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Met zijn debuut in Oranje kwam een langgekoesterde wens uit voor Bas Dost, maar toch had de 25-jarige spits zaterdag na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1) weinig reden tot lachen.

ANP
ANP

,,Leuk dat ik mijn debuut heb gemaakt, maar voor de rest was het niet best'', bromde Dost in de catacomben van de Amsterdam ArenA.

,,In de kleedkamer werd weinig gelachen, ook door mij niet.'' De topschutter van VfL Wolfsburg kreeg daar weliswaar het welbekende 'haasje', als aandenken aan zijn debuut, maar in de kleedkamer overheerste de teleurstelling over het puntenverlies van Oranje.

,,Eén punt tegen Turkije, dat is niet goed. Het zat er gewoon niet in vandaag'', aldus Dost, die na een uur spelen bij een achterstand van 0-1 in het veld kwam voor Nigel de Jong. ,,We hadden doordeweeks getraind op dit scenario met twee spitsen. Ik heb geprobeerd dat zo goed mogelijk uit te voeren. De bedoeling was om de bal constant op mijn hoofd te leggen en dat lukte vaak. Ik heb zelden zoveel ballen op mijn kop gehad. Daar kwam regelmatig gevaar uit en ik zorgde ook nog bijna voor de 2-1, maar helaas moeten we genoegen nemen met een gelijkspel.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen