VOETBAL28 apr '15 17:24

ManUnited ontmoet PSG en Barcelona in VS

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Manchester United en Chelsea spelen in de voorbereiding op het volgende voetbalseizoen onder meer tegen Paris Saint-Germain en FC Barcelona.

EPA
EPA

De Europese topclubs ontmoeten elkaar in de Verenigde Staten, waar ze meedoen aan de International Champions Cup.

Manchester United, de ploeg van trainer Louis van Gaal, won het lucratieve toernooi vorig jaar. Van Gaal was destijds niet blij met de verre reis. ,,Als je veel moet vliegen en veel commerciële activiteiten hebt, is dat niet echt een positieve voorbereiding'', zei de trainer toen. Desondanks vliegen de 'Mancunians' in juli opnieuw naar de Verenigde Staten.

Aan het toernooi doen tien ploegen mee. De club die na vier wedstrijden de meeste punten heeft, is de winnaar.

Enthousiast

Manchester United speelt op 25 juli tegen FC Barcelona in Santa Clara. Chelsea speelt op dezelfde dag tegen Paris Saint-Germain in Charlotte. Barcelona ontmoet Chelsea op 28 juli in het stadion van de American footballers van de Washington Redskins. In Chicago staan Manchester United en Paris Saint-Germain op 29 juli tegenover elkaar.

Directeur Richard Arnold van Manchester United reageerde dinsdag enthousiast. ,,De ploeg kan trainen op de beste plekken in de wereld en spelen in de beste stadions voor duizenden Amerikaanse liefhebbers.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen