VOETBAL30 sep '15 22:55Aangepast op 30 sep '15 23:31

Juventus ook te sterk voor Sevilla

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Juventus is al een eind op weg naar de knock-outfase van de Champions League.

EPA
EPA

De Italiaanse kampioen boekte woensdagavond in Turijn zijn tweede zege in groep D. Dat ging ten koste van Sevilla: 2-0. Álvaro Morata kopte de luid bejubelde eerste treffer voor rust binnen. Simone Zaza besliste het duel vlak voor tijd.

Borussia Mönchengladbach verloor thuis van Manchester City: 1-2. Beide clubs leken al vrede te hebben met hun eerste punt - Lars Stindl (Gladbach) en Nicolás Otamendi scoorden - toen Sergio Agüero in de laatste minuut de Engelse topclub behoedde voor een nieuwe tegenvaller. De Argentijn benutte een strafschop.

In de competitie wil het met Juventus noch met Sevilla vlotten. De titelverdediger in de Serie A schittert echter wel op het Europese toneel. Dat leidde in Manchester al tot winst op City (1-2) en nu opnieuw. Ook tegen de Spanjaarden, die Gladbach in het openingsduel hadden verslagen, toonde de 'Oude Dame' zich allesbehalve stram, opmerkelijk vief zelfs.

Afgemeten voorzet

Paul Pogba had al na 28 seconden bijna succes. Juan Cuadrado had halverwege de eerste helft de 1-0 op de schoen, maar zijn lobje, in buitenspelpositie weliswaar, ging over. De Colombiaan revancheerde voor de pauze. Hij leek zich bij de achterlijn vast te lopen, maar kreeg die bal toch bij Andrea Barzagli. Diens afgemeten voorzet landde op het hoofd van Morata. Het viel 'Juve' hooguit kwalijk te nemen dat een tweede doelpunt lang uitbleef. Zaza scoorde die uiteindelijk.

Gladbach, zonder Roel Brouwers, kwam na rust op voorsprong door Stindl. Hij mikte de bal, keurig voor hem klaargelegd door Julian Korb, secuur in de hoek. In de eerste helft had Raffael nagelaten voor 1-0 te zorgen. De Braziliaan struikelde over Otamendi en kreeg zomaar een strafschop. 'Penalty killer' Joe Hart stopte die. Het was zijn vijfde redding in de laatste negen knallen op hem afgevuurd van elf meter.

Goudhaantje

Otamendi herstelde het evenwicht. Hij schoot raak nadat een inzet van Martin Demichelis van een halve meter achter de doellijn was weggetrapt. Aguëro was uiteindelijk het goudhaantje. De bal ging op de stip nadat hij zelf was neergelegd door de Amerikaan Fabian Johnson.

Gerelateerde artikelen